01 4611 998
info@fidestum.hr

Usluge

Računovodstvo

Korištenje vanjskog računovodstvenog servisa pruža mnoge prednosti u poslovanju. Znanje stručnjaka iz područja računovodstva, manji troškovi poslovanja i višegodišnje iskustvo samo su neke od njih. Bilo da ste poduzetnik početnik ili tvrtka s dugogodišnjim iskustvom, Fidestum vam može pružiti cjelovitu uslugu, od izrade računovodstvenih politika i financijskih izvještaja do kontinuiranog nadzora poslovanja.

Pratimo napredak tehnologije te pokušavamo komunicirati elektronskim putem kada god je to moguće.
U Vaše ime obavljamo administrativne poslove kao što su prijava/odjava zaposlenih, predaja financijskih izvještaja, predstavljanje pred nadležnim tijelima i dr. Cijenimo vaše vrijeme stoga nam je cilj biti podrška u vašem poslovanju svakog trenutka. U mogućnosti smo preuzeti i samo dio računovodstveno – financijske funkcije u vašem poslovnom sustavu, a sve prilagođeno vašim jedinstvenim potrebama i poslovnim procesima.

Imam pitanje u vezi računovodstva

Najvažniji poslovi

 • vođenje glavne knjige
 • salda-konti kupaca i dobavljača
 • obračun poreza na dodanu vrijednost
 • evidencija osnovnih sredstava
 • obračun plaća i osobnih poreza
 • izvještavanje prema državnim institucijama

Obračun plaća

Područje Zakona o radu, Zakona o porezu na dohodak, obračuna plaća i ostalih primanja te kadrovske evidencije jedno je od najdinamičnijih u gospodarskom sustavu Republike Hrvatske. Upravo iz tog razloga morate biti sigurni da u svakom trenutku imate točne i provjerene informacije.

Posjedujemo dugogodišnje iskustvo i kontinuirano se educiramo kako bi našim klijentima bili u mogućnosti ponuditi kvalitetnu podršku u svakom trenutku. Iako možda imate interno ustrojeno računovodstvo, svakodnevno praćenje zakonodavstva i posebnih odredbi može oduzimati puno vremena i resursa. Pored toga, veliku važnost u izgradnji dugoročnog odnosa ima diskrecija i čuvanje poslovne tajne čemu pridajemo iznimno veliku važnost. Svaki zaposlenik imati će uvid samo u svoja primanja, a svu operativnu komunikaciju vodimo isključivo s ovlaštenom osobom tvrtke klijenta.

Trebam pomoć oko obračuna plaća

Poslovni planovi / investicijske studije

Širite poslovanje? Krećete u novu investiciju? Poslovni plan / investicijska studija poslužiti će Vam kao neophodan alat za ostvarivanje vaših ciljeva i potencijala. Znanje i dugogodišnje iskustvo u izradi poslovnih planova i investicijskih studija omogućava nam da vam budemo podrška neovisno o tome kojom djelatnošću se vaša tvrtka bavi.

Poslovni plan neophodan je želite li osigurati vanjsko financiranje (kredit, leasing, strateški partner), ali će također i poslužiti kao pomoć pri donošenju kvalitetnih investicijskih odluka. Poslovni plan sadrži detaljnu analizu svih aspekata projekta, a služi i kao temelj za praćenje provedbe projekta.
Izradom realnog poslovnog plana znatno ćete smanjiti rizike poslovanja i povećati vjerojatnost uspjeha svog projekta. Naš tim pomoći će vam u izradi poslovnog plana ili investicijske studije i tako olakšati proces donošenja poslovnih odluka vezanih uz najrazličitije projekte.

Potreban mi je poslovni plan

Savjetovanje

Domaćim poduzetnicima i stranim investitorima pomažemo u svladavanju svakodnevnih poslovnih izazova te pomažemo pri pokretanju i vođenju poslovanja u Republici Hrvatskoj. Na sva vaša pitanja i nedoumice predložit ćemo optimalna rješenja s ciljem postizanja što boljih rezultata. U suradnji s našim partnerima možemo vam ponuditi veliki izbor područja na kojima savjetujemo naše klijente. Neovisno o tome treba li vam jednokratni savjet ili kontinuirano praćenje poslovanja, pružit ćemo naš maksimum kako bi osigurali vaš poslovni uspjeh.

Zanima me poslovno savjetovanje

Područja savjetovanja

 • računovodstvo i financije
 • tržišta kapitala
 • organizacija i menadžment
 • marketing i ljudski potencijali
 • pravna pitanja