01 4611 998
info@fidestum.hr

Kako promijeniti ili odabrati računovodstveni / knjigovodstveni servis?

Često vlada mišljenje da je problematično ili „nezgodno“ promijeniti svoje postojeće knjigovodstvo / računovodstvo. Međutim, to nije tako! Promijeniti računovodstvo / knjigovodstvo je jednako lagano kao i promjena drugih vrsta intelektualnih usluga koje koristite. Za poduzetnika je najvažnije dobiti vrhunsku uslugu koja će pomoći da poslovni subjekt maksimalno iskoristi svoj potencijal. Najbolji trenutak za promjenu postojećeg računovodstvenog / knjigovodstvenog servisa je prijelaz obračunskog razdoblja (najčešće kalendarski mjesec) jer se tada izrađuju izvještaji koji ujedno postaju početna stanja za vašeg novog računovođu.

Vođenje računovodstva je usluga koja treba svakom poduzetniku, kako početniku tako i velikim kompanijama. Funkcija računovodstva pri tome može biti formirana kao interno računovodstvo ili vanjsko (eksterno) računovodstvo. Za vanjsko se obično odlučuju manji, ali sve više i srednji subjekti, dok interno računovodstvo imaju obično srednji i veliki poslovni subjekti.

Kao i većina poslova danas i tržište računovodstvenih usluga znatno napreduje svakog dana i mijenja se, na zadovoljstvo korisnika usluga računovodstva. Knjigovodstveni servis ili računovodstveni servis danas mora biti puno više od klasičnog administratora papirologije. Moderni poslovni subjekti trebaju pouzdane partnere na području računovodstva budući da je zakonski okvir sve napredniji, a i poslovanje se mijenja brže nego ikada. Zato vrhunska računovodstvena praksa uključuje svakodnevno učenje, široke okvire formalne edukacije, poznavanje modernih tehnologija, ali i ekstenzivno znanje računovodstva i financija u cjelini.

Tržište računovodstva je još uvijek prilično disperzirano, pa nas neki od javno dostupnih podataka dovode do pretpostavke da trenutno usluge vanjskog računovodstva u Hrvatskoj pruža više od 3.000 srednjih i malih tvrtki, obrta i pojedinaca. Ovo je gruba procjena budući da ne postoji objedinjeni registar pružatelja usluga računovodstva.

Uvođenjem modernih komunikacijskih tehnologija tržište se ubrzalo te polako nestaju geografske barijere. Danas je više-manje svejedno gdje obavljate poslovanje i da li je mjesto gdje tražite računovodstveni / knjigovodstveni servis Zagreb ili neki drugi grad budući se većina komunikacije obavlja elektroničkim putem. Naravno, za neka posebna pitanja osobni kontakt je i dalje nezamjenjiv, ali takvih je situacija mnogo manje nego ranije.

Kvaliteta usluga raste svakim danom, računovodstvene tvrtke nude puno širi spektar usluga nego ranije i na poduzetnicima je da to iskoriste i dobiju više za svoj novac.

Naša tvrtka, Fidestum d.o.o., predana je učenju i usvajanju novih tehnologija te je naš jasan cilj biti najbolji računovodstveni servis u Zagrebu i cijeloj zemlji.

Ostavite komentar